Att boka ett hotell med jacuzzi på rummet är drömmen för de flesta. Oavsett om du reser tillsammans med din partner, eller helt enkelt vill få lite lyxig egentid för dig själv, finns det få saker som är så avkopplande som ett härligt bubbelbad. Förutom att det är stressminskande så lindrar det även smärta i både muskler och leder. Men det bästa är givetvis att det är så romantiskt och mysigt.

Däremot måste du veta att hotell med jacuzzi på rummet även har sina nackdelar. Till exempel är risken för hudinfektioner hör. Därtill är det farligt att använda för en gravid kvinna. Eftersom det finns så mycket att ha i åtanke innan du bokar ditt drömboende har vi skrivit en guide som beskriver allt du behöver veta om hotellrum med jacuzzi.

Börja med att läsa på nedan om allt från för- och nackdelar till säkerhetsåtgärder så du vet vad du kan förvänta dig.

hotell med jacuzzi på rummet

Så väljer du hotell med jacuzzi på rummet

Innan du bokat ett hotell med jacuzzi på rummet så finns det några saker du ska tänka på. För det första måste du kolla upp hur stort badkaret är så du inte råkar boka ett rum där hela familjen eller umgänget inte får plats. För det andra är det en fördel om du från jacuzzin har utsikt över vackra nejder. För det tredje skiljer sig kostnaden åt beroende på var i Sverige du ämnar att boka. Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka när du ska boka ett hotellrum med jacuzzi.

Storlek

Det viktigaste du ska tänka på faktiskt storleken. För om du råkar boka ett rum där jacuzzin är för liten så kommer umgänget inte få plats. Låt oss exempelvis säga att du ska boka ett hotellrum med hela familjen. Då måste du först kolla exakt hur stor jacuzzin är och hur många personer som får plats. 

Fortsättningsvis ska du vara medveten den missvisande information som hotell med jacuzzi på rummet ofta förmedlar. De brukar säga att jacuzzin i fråga rymmer 4 personer, men då ska du veta att endast 3 personer kan sitta bekvämt. Annars blir det alldeles för tight vilket gör att det är svårt att njuta av friheten. Så räkna alltid med att det får plats 1 person färre än vad hotellet anger. På så vis slipper du bli besviken.

Funktioner

Alla bubbelbad har olika funktioner som t.ex. massagefunktioner, musikanläggning, högtalare och TV-apparater. Dessa funktioner skiljer sig från varandra i kvalitet, varför det är viktigt att göra research innan du bokar hotell med jacuzzi på rummet. Massagefunktionerna kan vara utrustade med jetmunstycken vilket gör vattenstrålarna särskilt kraftfulla och effektiva, medan andra använder de sämsta tänkbara munstyckena – dock är detta endast fallet på de billigaste hotellen du kan hitta, och alltså ett undantag snarare än en regel.

Ibland kan det även vara mysigt att sitta i jacuzzin och titta på TV. Men då måste du även kontrollera detta med hotellet i fråga. Därmed ska du alltså fundera på förhand över vilka funktioner du vill att bubbelbadet ska ha, och sedan boka hotell därefter. 

Pris

En tråkig men oundviklig faktor är priset. Ett hotell med jacuzzi på rummet är nämligen inte billigt. Trots att det blivit billigare i takt med att allt fler hotell börjat erbjuda badkar av olika typer, så är priset likväl i högsta laget. Du måste vara beredd att minst betala minst 500 kronor per natt, och som mest över 2000 kronor per natt. 

Vidare beror priset på hur många som ska bo på hotellrummet. Vissa hotell erbjuder exempelvis en stor jacuzzi i rummet med plats för över 6 personer, medan andra erbjuder en mindre modell för 2 personer. Är det bara du och din partner som ska boka är det därför onödigt att slösa pengar på en större jacuzzi än ni behöver. 

Det går att hitta billigare hotellrum med jacuzzi för cirka 350 kronor per natt, men då kommer det inte vara så stort.

Fördelar med hotell med jacuzzi på rummet

Det finns många fördelar med att boka ett hotellrum med jacuzzi. Först och främst är det perfekt som avkoppling efter att ha spenderat hela dagen med att utforska staden. Därtill lindrar det smärta i muskler och leder. Men det bästa är att värmen från vattnet aktiverar blodflödet vilket gör att hela kroppen får en känsla av välbefinnande.

Utöver ovannämnda fördelar har vi nedan listat de mest påtagliga aspekterna med hotell med jacuzzi på rummet.

 • Stressreducerande
  Att sänka ner sig själv i en varm jacuzzi är bland det mest stressreducerande som finns. Oavsett om du haft en stressig arbetsdag, eller turistat runt i staden du besöker, bidrar värmen från vattnet till att sänka stresshormonerna. Följaktligen minskar det även känslor av ångest. Detta leder till bättre och djupare sömn som gör att du känner dig betydligt piggare dagen efter – något som verkligen behövs när man är på besök i en främmande stad. 
 • Lindrar smärta i muskler och leder
  Har du promenerat under en lång period eller tränat på gymmet så är musklerna vanligtvis spända. Genom att boka ett hotell med jacuzzi på rummet har du möjlighet att mjuka upp både muskler och leder. Således kommer spänningarna och smärtorna minska samtidigt som blodcirkulationen ökar. Detta innebär att kroppen kommer få en välbehövd paus för att ta sig an nästkommande dag. 
 • Romantiskt
  Har du för avsikt att boka ett hotell med jacuzzi på rummet av romantiska skäl så har du tänkt rätt. Det är nämligen så att det huvudsakligen är par som bokar hotellrum med badkar av olika slag. Somliga behöver komma iväg och få tid för sig själv efter några månaders idogt arbete utan paus, medan andra ser det som den ultimata dejten. Oavsett vad ditt syfte är så är det ofrånkomligen så att en jacuzzi gör hotellvistelsen avsevärt mer romantisk. Komplettera gärna med rosenblad för att göra det ännu härligare.
hotellrum med jacuzzi

Nackdelar med hotell med jacuzzi på rummet

Nu när du känner till fördelarna är det hög tid att gå igenom de nackdelar som finns med hotell med jacuzzi på rummet. Trots att det inte finns så många är det likväl viktigt för dig att känna till alla negativa aspekter. Annars är det omöjligt att väga för- och nackdelarna mot varandra för att komma fram till om det är värt en bokning det eller inte. 

Till exempel är det många som blir infekterade av att bada i jacuzzi. Därutöver ska man absolut inte använda det om man är gravid. Därför har vi nedan listat samtliga nackdelar som vi identifierat. Läs noggrant så du vet vad du kan förvänta dig.

 • Risk för infektioner
  En högst besvärande nackdel med hotell med jacuzzi på rummet är att jacuzzin ofta är hafsigt rengjord. Detta innebär att bakterier samlas från flera tidigare gäster, vilket gör att riskerna för infektioner ökar. Orsaken är att bakterier frodas i varmt vatten, och rengörs de inte grundligt av städerskorna så är risken hög för att även du blir infekterad. Bakterierna i fråga attackerar både huden och håret och symptomen är kliande utslag på hårbotten och vissa delar av kroppen. Dessutom är risken för diarré väldigt hög. Därmed ska du vara medveten om att infektioner kan uppstå när du badar jacuzzi. 
 • Ska inte användas av gravida kvinnor
  Ytterligare är en nackdel är att gravida kvinnor absolut inte – under några som helst omständigheter – får bada i en jacuzzi. Anledningen är att värmen från vattnet ökar kroppstemperaturen, vilket efter upprepade användningar ökar risken för att barnet föds med defekter. Därför ska du aldrig boka ett hotell med jacuzzi på rummet om du är gravid, för då är det ett enormt slöseri med pengar eftersom du inte kommer kunna använda det. 
 • Risker för dig med hjärtproblem
  Har du någonsin badat jacuzzi under en lång period så har du förmodligen känt hur hjärtslagen ökar i takt. Orsaken är att värmen från vattnet sätter igång blodcirkulationen vilket kräver att hjärtat arbetar fortare och intensivare. Dessutom kan inte kroppen svetta naturligt så blodkärlen förstoras för att kroppen ska kylas ner. Detta är direkt livsfarligt om du har befintliga hjärtproblem, och då ska du inte heller boka hotell med jacuzzi på rummet. 

Tips: Fråga hotellpersonalen när jacuzzin senast rengjordes, och be dem rengöra den igen om det gjordes för över 7 dagar sedan. På så vis minskar du infektionsriskerna markant.

bäst hotell med jacuzzi på rummet

Säkerhetsåtgärder på hotell med jacuzzi på rummet

När du väl har bokat ett hotell med jacuzzi på rummet är det viktigt att vidta några säkerhetsåtgärder för att undvika problem. Exempelvis ska du inte använda badkaret i längre än 20 minuter. Därtill måste du dricka mycket vatten så du inte får kramper. Eftersom många hotellgäster inte känner till dessa säkerhetsåtgärder har vi nedan listat det viktigaste du ska tänka på när du använder jacuzzin.

 1. Fråga när hotellpersonalen senast rengjorde jacuzzin
  Som vi nämnt ovan är riskerna för infektioner höga när du badar jacuzzi. Speciellt på hotell då många tidigare gäster använt samma badkar. Därför ska du ha för vana att fråga hotellpersonalen när den senast rengjordes. Säger dem att det var för över 7 dagar sedan måste du kräva att städerskorna rengör den på momangen. Annars är riskerna för infektion höga. 
 2. Rådfråga din doktor
  Har du eller har du haft hjärtproblem av olika slag ska du först rådfråga din doktor om det är okej att använda en jacuzzi. Det är nämligen så – som vi också nämnde ovan – att blodkärlen vidgas av värmen från vattnet vilket i värsta fall kan ha katastrofala påföljder om du har hjärtproblem. Så glöm för guds skull inte att börja med att rådfråga doktorn!
 3. Sänk värmen
  I varje hotell med jacuzzi på rummet är värmen inställd på över 40 °C, i somliga fall över 45 °C. Detta är onödigt varmt – i synnerhet om du har problem med blodcirkulationen eller hjärtat. Därför ska du börja med att sänka värmen till 37 °C. Orsaken är att 37 °C motsvarar kroppstemperaturen. Så länge temperaturen inte är högre än detta kan du vara helt lugn och njuta av bubblorna. 
 4. Bada inte överdrivet länge
  Vi förstår att det är underbart att bada jacuzzi, och att tiden snabbt tickar iväg utan att man tänker på det. Men det är rekommenderat att du inte använder den längre än 30 minuter i sträck. Annars är det lätt att kroppen blir överhettad vilket inte sällan leder till yrsel.
 5. Ställ dig inte upp för snabbt
  Har du suttit i jacuzzin i över en timme så har blodet hunnit samlas i de nedre regionerna av kroppen. Ställer du dig snabbt upp kommer blodet rusa till huvudet vilket kommer göra dig yr. Därför ska du sakteliga sträcka på kroppen för att inte riskera  att tappa balansen.
 
Så länge du följer ovanstående råd har du inget att oroa dig över. Då kan du i lugn och ro njuta av ditt hotellrum med jacuzzi utan att vara orolig. Men börja alltid med att gå igenom listan mentalt så du vet vad du ska tänka på.
Mornington Hotell

Mornington Hotell i Bromma är ett 3-stjärnigt hotell som erbjuder ett gäng roliga och hälsosamma aktiviter. Exempel på några av dessa är bastubad, klätterväggar och gym. Dessutom har du tillgång till en stor lyxig lounge där de flesta gäster ägnar sig åt att läsa tidningar eller spelar brädspel. Trots sitt billiga pris har Mornington Hotell förstklassiga rum som har en väldigt hög standard. Om detta hotell inte passar din smak finns det ytterligare ett billigt hotell i Bromma här.

fr. 486 kr
boka nu
Adlon Hotell

Adlon Hotell är ett av de mest centrala hotellen i Stockholm. Beläget mittemot Casino Cosmopol ligger de flesta sevärdheterna bara ett stenkast bort. Dessutom har du givetvis nära till Cityterminalen och tågstationen varifrån du kan ta dig var som helst. Vidare har Adlon Hotell stora konferensrum och mindre mötesrum, kaffebarer och en reception som är öppen alla timmar om dygnet. Dessutom har Adlon hotell stora, rymliga och fräscha rum med TV, kaffebryggare och allt du kan förvänta dig från ett hotell av denna digniteten.  Slutligen har du gångavstånd till Dramaten, Kungliga Operan, Hötorget och andra populära sevärdheter.

fr. 1275 kr
boka nu
Hotell Äppelviken

Hotell Äppelviken är det billigaste hotellet i Bromma och är i nära anslutning till tunnelbanan (Alviks T-bana), restauranger och konditori. Endast för 256 kr / natt får du tillgång till rymliga fräscha rum med privat badrum. Parkering utanför hotellet ingår i priset och på 20 minuter befinner du dig i central Stockholm. Vidare är Bromma ett tryggt område där du aldrig behöver känna dig orolig att något otäckt ska hända. 

fr. 320 kr
boka nu

Slutsummering

Sammanfattningsvis är ett hotellrum med jacuzzi bland det mest romantiska du kan boka. Därför är det vanligast bland par. Men det är även avslappnade för ensamresande som helt enkelt behöver koppla av ordentligt. Fördelarna är att ett bubbelbad bidrar till att öka blodcirkulationen samtidigt som smärtan i muskler och leder minskas markant.

Nackdelarna är att gravida kvinnor absolut inte ska boka dessa typer av hotellrum. Dessutom är det farligt för dig som har medfödda hjärtproblem. Glöm inte heller att följa de säkerhetsråd som vi tipsar om ovan.

Sist men inte minst måste vi nämna att det finns hotell med jacuzzi på rummet i allt från Stockholm, Göteborg, Malmö och Skåne.